tiistai 11. helmikuuta 2014

Aerobisita treeniä ja olympialaisia

Helou helou!

Viikonloppu oli ja meni ja perjantaina alkoi olympiakisat Sotshissa Venäjällä. Nyt on siis erinomainen aika harrastaa penkkiurheilua ja näiden kisojen aikana yleverollekin saa oikeasti vastinetta, kun lähetyksiä voi seurata netissä livenä ja nauhoitettuna sekä nettilähetysten lisäksi ylen kaikilta TV-kanavilta. Penkkiurheilijan unelma siis! :) Onhan tuota itsekin tullut seurattua aika aktiivisesti kisoja pitkästä aikaa. Liekö tämä oma liikunta-aktivoituminen syypäänä siihen, että kiinnostaa myös seurata urheilua? Mahdollisesti.
 


Vaikka eihän se tervettä ole vain istua ja töllöttää telkkaria, no olympialaiset on vain kerran kahdessa vuodessa. Vai miten ne nykyään menikään? Kesäolympialaiset neljän vuoden välein ja talviolympialaiset neljän vuoden välein, kuitenkin jotkut olympialaiset aina kahden vuoden päästä. Muistan edelleen kuinka mukulana seurasin kaikki mahdolliset urheilulähetykset telkkarista ja olympialaisten avajaisiakin heräsin katsomaan vaikka lähetys oli aamuyöstä kolmen aikaan. Liikunta ja urheilun seuraaminen on aina ollut lähellä sydäntä :) Olympialaisissa on vielä hauskaa se, että näkee lähetyksiä myös niistä lajeista mitä normaalisti ei televisiossa näytetä. Kuten curling. Ne hassut mölisevät myllynkivien vierittäjät. Alkuun vaikuttaa, että laji on yksinkertaista kivien liu'uttamista jäätä pitkin, mutta hiukan pidemmän seuraamisen jälkeen laji alkaa muistuttaa hiukan jotain shakin tyyppistä lajia painavilla kivillä pelattuna. Suomella ei taida olla joukkuetta nyt olympialaisissa mukana...

Vaikka olympialaiset ovatkin menossa niin en aio täysin passivoitua näyttöpäätteiden ääreen. Viikonloppuna kotipuolessa Pudasjärvellä vieraillessani otin ohjelmaan, pitkästä aikaa, aamulenkkeilyn. Tein molempina aamuina, lauantaina ja sunnuntaina, 6km aamuaerobiset lenkit erinomaisessa säässä. Keskisykkeet oli alle 120 ja maksimit 142. Nyt oikeasti pidin itseni kurissa enkä lähtenyt kiskomaan sykkeitä ylös ja väsyttämään kroppaa, vaan pysyttelin tosissaan matalalla sykealuiella. Rasvan polttoa ja peruskunnon kehittämistä, se on seuraavan kolmen viikon teemana kuntoilussa ja juoksutreeneissä. On hivenen pakko ottaa tosissaan tuo peruskunnon kehittäminen, kun tuntuu, että lenkki kuin lenkki niin sykkeet on heti taivaissa yhdenkin juoksuaskeleen jälkeen. Hissuttelu onnistuu kyllä, mutta mitä merkitystä sillä on, kun nopeus on sama kuin kävellessä? Puolikasta maratonia ajatellen on varmasti ihan järkevää tuon kuntopohjan kehittäminen.

Viikonloppuna pääsin tekemään ensimäisen hiihtolenkin tälle talvea! :) Ja kyllä teki hyvää päästä hiihtämään! Nostalgiset fiilikset tuli, kun Jyrkkäkosken 5km lenkkiä lähdin kiertämään. Lapsena olin tosissaan innokas hiihtäjä, vaikka koskaan en muihin kisoihin osallistunutkaan kuin nappulahiihdot ja koulun kisat. Hiihtäminen oli vain mukavaa! :) Lauantaina ja sunnuntaina huomasin sitten omistavani lihaksia mistä minulla ei ole ollut havaintoa aikoihin :) Paikat eivät olleet kuitenkaan niin kipeinä kuin pelkäsin. Todennäköisesti lauantai- ja sunnuntai-aamujen kevyet palauttavat aerobiset lenkit tehosivat positiivisesti. Ja mikä myös oli positiivista aamulenkeissä, pari viikkoa kestänyt painojumi laukesi ja maanantai - tiistai välisenä yönä paino heilahti alaspäin 1,5kg :) Uskon, että se oli täysin nuiden kevyiden aamulenkkien ansiota. Laittoivat aineenvaihdunnan toimimaan eri tavalla kuin normaali aamurytmiin tulikin yllättävä muutos :)

Olen täällä blogissakin hokenut sitä, että painolukemia ja grammoja ei pidä tuijottaa, kun sillä aiheuttaa itselleen turhaa stressiä. Totta, mutta itselläni on tietty lukema tähtäimessä mihin pitää päästä, minkä jälkeen sitten aletaan hakemaan painoa takaisin, mutta hiukan eri muodossa kuin rasvana! :) Kovin sitkeästi nuo vatsamakkarat ittellä on kropassa, mutta kyllä ne siitä lähtee, jos vaikka projekti kesäksi kuntoon 2014! ? ;) Hah! Ei todellakaan. Mitään projekteja minä en ittelleni aseta vaan menen eteenpäin siten kuin parhaalta tuntuu. Syön terveellisesti, herkuttelen terveellisesti välillä ja liikun PALJON! :)

Kuntosalitreenit on ollut ittelläni vähän vähissä, mutta jostain on pakko tinkiä. Enemmän panostan kestävyysharjoitteluun tällä hetkellä ja se tukee tuota rasvanpolttoakin. Voihan kestävyystreeni viedä lihasta mukanaan, mutta en usko, että pelkästään lihaksia poltan tällä hetkellä. Varmistan kuitenkin reilun proteiinin saannin ja syön myös hiilareita harjoitusten polttoaineeksi. Lokakuussa kävin inbody mittauksessa ja kunhan vaaka näyttää sitä tiettyä maagista lukemaa, mikä minulla on tavoitteena, käyn mittauksessa uudestaan ja katsotaan sitten mitä kropalle on tapahtunut.

Tilasin puolitoista viikkoa sitten varastoon täydennystä Massilta. Proteiinia, dekstroosia, vihreä tee kapseleita, sinkkiä ja vanilja puddinkia. Lisäksi mukaan olivat laittaneet Myproteinin nutrigreens pussin 50g. Toimitus jälleen kerran nopea. Tilasin keskiviikkona 23.30 ja paketti olisi ollut noudettavissa jo torstai-iltana postista, mutta ehdin postiin vasta perjantaina. No ei se niin päivän päälle :) 4kg pönttö proteiinia oli aika iso :) Aikaisemmin olen ostanut vain pienempiä pusseja, 750g - 1kg. Mutta totesin, että sama hankkia isompi pömpeli kerralla niin ei tarvi vähän väliä olla ostamassa uutta pussia :) Kilohintakin on kohillaan isommassa pöntössä. No siinä sitten aloin miettiä, että olisi fiksua, jos olisi yksi tai kaksi sopivan kokoista pömpeliä mihin tehdä valmiiksi palkkarisekoitus. Kuin tilauksesta Voimariini blogin kirjoittaja Mari oli tekemässä kaappien siivousta ja sain häneltä pari tyhjää pömpeliä mihin sekoitukset voi tehdä! :) Kiitos Voimariinille! :)

Tässä sitten lopuksi kuva uudesta rahkaherkusta, jos haluaa hieman uutta makua rehkalle niin sekaan maustettua proteiinia ja saat paremmalle maistuvan ja entistäkin proteiinipitoisemman iltapalan/välipalan! :)


Viikonloppuna ohjelmassa Kajaanin keikka. Lauantaina pelkästään ruotsin tunnit iltapäivällä, jos ei sitten satu saamaan kurssia hyväksiluetuksi.

Ulkona sataa lunta. Antaa tulla vaan ja paljon niin saadaan hyvät hiihtokelit! :)

Cheers!
-Asko

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti