lauantai 25. tammikuuta 2014

Liikuntaa lauantaihin

Lauantai käynnistyi tuttuun tapaan klo. 6.25, kun nuorempi lapsukainen alkoi huutelemaan sängystään "Niia heläsi... Niia heläsi!..." tyttö sanoo itseään niiaksi, kun ei osaa vielä oikeaa nimeään lausua :)  No ei siinä kun sängystä ylös ja aamupuuron tekoon.

Nykyään, olipa sitten arkipäivä tai viikonloppu, ei päivä lähde oikein käyntiin jos ei puuroa saa ensimäiseksi. Liekkö tämä kaurapuuroon muodostunut ittelle samanlainen riippuvuussuhde kuin joillekin kahviin? Itte en koskaan ole kahvia aktiivisesti juonut. Kuppi joskus jotain kaupan vaniljalla maustettua kahvia ja se on aivan tarpeeksi. Perinteistä Presidenttiä ei eikä Kultakatriinaa... Niillä tulee vatsan väänteitä. Mutta kaurapuuro, hyvää ja terveellistä! Puuron lisukkeeksi mansikoita, anopin mansikkamaalta poimittuja. Lisäksi raejuustoa tuomaan hitusen proteiinia aamiaiseenkin. Olen tullut todenneeksi, että ilman tuota raejuustolisuketta, nälkä ei pysy loitolla yhtä kauan kuin raejuustolla höystetty puuro. Se on se proteiini oman päätelmän mukaan se juttu, mikä pitää kylläisyyden tunteen pidempään kuin pelkkä hiilaripuuro. Jos et vielä ole kokeillut raejuustolla höystettyä puuroa niin suosittelen kokeilemaan :) Voi kuulostaa eksoottiselta, mutta hyvää se on :P

Aamu meni normipuuhissa.. Tytsyn pissatukset ja aamupalan teot, vanhempi lapsi puolestaan pitää huolen, että pääsee aamupalan jälkeen pelaamaan Wiillä hänen pelipäivän kunniaksi. Lauantai on siis poitsun pelipäivä ja hän saa pelata ennalta sovitun ajan haluamiaan pelejä (Mario party tai sitten synttärilahjaksi saamaa Mario Kart peliä) Muina viikonpäivinä pelaamista ei harrasteta.

Liikuntaviikonloppu käynnistyi sitten klo. 11.00 Citydancella olleella tanssimaraton tunnilla/sessiolla. Tanssimaratonissa on tarkoitettu aikuisille ja se sisältää joka kerta eri tanssilajeja. Tällä kerralla ohjelmassa oli locking, funky steps, 80's ja loppuun vielä sweat & stretch tunnit. Itse osallistuin kahdelle ensimmäiselle. Lockingia kokeilin ensimäisen kerran elokuussa Vuokatissa järjestetyssä tanssitapahtumassa (Vuokatti dance festival). Locking on erittäin hauska tanssilaji, mutta olen todennut, että se pitäisi sisältyä viikko-ohjelmaan, jotta tanssia pääsisi kunnolla fiilistelemään. Nyt, kun kerran puoleen vuoteen käy ottamassa lajiin tuntumaa kroppa, ja eritoten pääkoppa, ei tahdo osata ottaa vastaan erilaisia liikkeitä verrattuna perinteiseen hiphoppiin. Jokaikisellä tanssitunnilla kuitenkin oppii kuitenkin jotain uutta, vaikka tuntuukin että nyt mennään korkealta ja kovaa ohitse... :)

Toinen tunti oli sitten itselleni aivan totaalisen uusi tuttavuus funky steps. Tunnilla keskityttiin jalkatekniikoihin ja askeleihin, kuten nimikin antaa ymmärtää.  Iso-mies ja hitaat jalat. Ei paras yhdistelmä tuolle tunnille, mutta uskon vakaasti, että harjoittelemalla ne vetreytyy :) (Voi niitä aikoja, kun harrastin HanMooDo itsepuolustus/kamppailulajia jalat toimi kohtalaisen nopeaan ja spagaatikin meni heittämällä :) ) Tänään yksittäiset askeltekniikat meni ihan ok, mutta kun askeleet yhdistettiin sarjaksi niin sitten alkoi tippua kyydistä. Jalat vaan ei suostuneet toimimaan ja lopussa pääkin tuumasi, että memory overflow!!! No ei se mitään :) Eiköhän tästäkin päivästä taas jotain tarttunut takkiin mukaan. Ainakin yhtä kokemusta rikkaampi olen jos ei muuta, ja sehän se tärkeintä on. Ylioppilasjuhlassa vuonna 1997 puhunutta kaveriani lainaten "Pääasia, että porukka nauraa!" :)

Ouluhallissa oli tänään lapsiperheille suunnattu harrastusten esittelytapahtuma "Liikukko nää?" Kävin tsekkaamassa tapahtuman hiukan vähän kuin tulevan liikunnanohjaajan näkökulmasta. Kyllähän esillä oli hyvä määrä eri lajeja ja urheiluseuroja. Erittäin mukava oli nähdä myös sellainenkin laji kuin miekkailu edustettuna. Koskaan en ole miekkailua kokeillut, mutta erittäin kiinnostunut olisin kokeilemaan. Onhan se ollut entisaikojen kaksintaistelu muoto, missä on ratkottu erimielisyydet herrasmies tyyliin. Tai sitten oltu hurjia merirosvoja ryöstämässä kauppalaivoja tai kuninkaallisia laivastoja häiriköity. Näytti olevan pikku-poikien mieleen :) Miekkailu ei kuitenkaan ole Suomessa kaikkein suosituimpien harrastusten joukossa. Miksi ei? Tiedä häntä... Joukkuelajit ovat niitä suosituimpia ja harrastajamäärät paljon suurempia verrattuna yksilölajeihin. Joukkuelajit vain vetää puoleensa lapsia ja nuoria enemmän kuin yksilölajit. Onhan se toki hauskempaa harrastaa ja treenata yhdessä kuin yksin puurtaa.

Kotiin päästyä piti tankata sitten hieman myöhäiseksi mennyttä lounasta. Salaattia, raejuustoa, jauhelihaa ja kananmuna ja lasillinen maitoa + pari palaa lindtin tummaa suklaata ja vielä aamulla keitettyä pakuriteetä. Teki oikein eetvarttia! :) Niin ja tuosta pakuriteestä tulikin sitten mieleen, että syksyllä sitä tuli juotua aika ahkeraan, joka päivä 3-4 mukillista ja liekö siitä sitten seurausta, että flunssat on pysyneet loitolla?

Päivän kulutus liikunnasta oli sykemittarin mukaan n. 1900kcal. Kohtalaisen reipas kulutus, kun normaali päiväkulutus ilman liikuntaa ja erikoisempia aktiviteetteja on n. 2400kcal. Sykärin mukaan rasvan osuus kaloreista oli n. 23%. Tanssin voi tosissaan laskea tehokkaaksi kuntoliikuntamuodoksi :)

Loppupäivä menei penkkiurheillessa ja venytellessä töllön ääressä. Huomenna ohjelmassa on juoksulenkki jos tuo pakkanen vain ei yön aikana päätä ottaa jotain ihme spurttia ja nouse aivan pilviin. Tällä hetkellä vaikuttaa, että ei nousisi, kun lukemat on -3,6c asteessa. Tulossa siis oikeen leppoisa juoksutreeniin  sopiva sää! :)

Cheers!
-Asko :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti