torstai 23. tammikuuta 2014

Positiivinen ajattelu




"Puoliksi täynnä vai puoliksi tyhjä?"

Golf. Se laji missä lyödään pientä valkoista palloa, yritetään saada pallo eri etäisyyksien päässä oleviin reikiin, paikasta A paikkaan B, mahdollisimman vähillä lyönneillä. Yksinkertaista ja helppoa!

No ei ihan kaikkien mielestä. Kirjoitin jo aiemmin tästä golfin "vaikeudesta". Itse en ole koskaan mieltänyt golfia vaikeaksi lajiksi. Erilaisia haasteita lajissa on, kuten ihan missä tahansa muussa tekemisessä, mutta peli itsessään on yksinkertaista ja leppoisaa kävelyä vihreillä lyhyeksi leikatuilla väylillä. No okkei, joskus pallo karkaa sinne männikön puolelle ja silloin tarjoutuu hyvä mahdollisuus tarkistaa millainen marjasato on tulossa tai tullut. Ei sekään hassumpaa ole :)

Think positive!

Niin. Miksi golf tai jokin muu urheilulaji on joidenkin mielestä sitten vaikeaa? Tai miksi sanotaan, että en ole hyvä piirtämään? Tai en osaa piirtää?

Tehdään pieni harjoitus.

Piirrä paperille 9 pistettä oheisen kuvan osoittamaan järjestykseen. Sen jälkeen yhdistä pisteet toisiinsa neljällä suoralla viivalla. Piirrä viivat siten, että et nosta kynää missään vaiheessa ylös paperista. Vastaus seuraa myöhemmin :)


Vastaus aiemmin esittämääni pohdintaan "Miksi mikä tahansa tekeminen on vaikeaa? Tai minä en osaa piirtää?", Siksi koska sinä ITSE sanot niin. Sinä itse olet asettanut itsellesi rajat, mitä voit tehdä ja mitä et. Mitä osaat tehdä, ja mitä et. Jos sinun päähän on hakattu pienestä pitäen, että et sinä osaa piirtää. Niin avot! Mentaalinen malli on tehty sinulle, että et todellakaan osaa piirtää ja kuvittelet näin itsekin. Toinen kysymys sitten on vielä, että KUKA voi sanoa, että sinä et osaa piirtää??? Jos otat kynän ja piirrät viivan pisteestä A pisteeseen B. Olipa lopputuloksena luotisuora viiva, mutkikas viiva, kaari tai viiva mikä sisältää 90 asteen käännöksiä useampia. Voit taputtaa itteäsi olkapäälle tai pomppia riemusta "MINÄ OSAAN PIIRTÄÄ!!!" :)

 Jos päähän taotaan itsesi toimesta tai jonkun toisen toimesta kokoajan negatiivisuutta ja negatiivisia ajatusmalleja, on lopputulos 100% varmasti se, että et edes uskalla yrittää ja oppimisen halu kyseistä asiaa kohtaan on mennyttä.

Jos ei ympäristö aseta meidän elämään mentaalisia rajoja, niin useasti suurimman omien mahdollisuuksien rajoittajan saatat löytää itsestäsi.



-Asko
Puoliksi Täynnä ;)

Vastaus laatikkoleikkiin ;)
Think outside of the box!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti