maanantai 16. joulukuuta 2013

Venyttely ja alkulämpimät on amatöörien puuhastelua...

 Sunnuntai aamun HIIT treeni kahvakuulalla.
8 x 60s. 40s työtä ja 20s palautusta settien väleissä. Sarjan lopuksi minuutin aktiivinen palautus ja sama uudestaan.

Ensimäinen 8 minuutin setti meni kuin vettä vaan. Olisikohan pitänyt nostaa vedon pituus ainakin 60 sekuntiin? Toisen vedon ensimäisessä liikkeessä tuntuu ikävä vihlaisu selässä. Jatkan kuitenkin vedon loppuun hieman himmaten, kun ei tarvii edes hammasta puurra vaikka jokainen liike tuntuukin selässä.

Iltapäivällä yläselkä, lapojen väli olikin sitten niin ikävässä jumissa, että syväänhengitys tuntui aika ikävältä. Paremmin sanottuna syvään ei voinut kivun vuoksi vetää henkeä.

Aloin miettimään, että vaikka yleensä menen aamutreeniä tekemään salille jo kuuden aikaan niin koskaan ei ole lihaskramppeja/revähdyksiä tullut. Syy ei voinut siis olla aikaisesta treenaamisesta. Nyt kuitenkin menin n. 15 minuuttia heräämisestä vetämään kovaa treeniä ja salille pääsemiseen menee ainakin se 30-45 minuuttia. Kropalla on aikaa herätä ennen raudan repimistä. Nyt puolestaan, heti herättyäni kiskomaan kahvakuulaa... Mitä olisin voinut tehdä toisin ja olisinko voinut tehdä jotain toisin? Välttääkseni jonkin asteisen lihasrevähdyksen, venähdyksen, krampin vai mikähän tämän vaivan virallinen nimi onkaan?

No aivan varmasti olisin voinut! :) Ensimäiseksi tuli mieleen, että lämmittely ei todellakaan ollut riittävä. Nousin yöunilta, vedin treenivaatteet niskaan ja suuntasin autotalliin. Ainiin otinhan minä siinä touhun keskellä huikan vettä.

No miten jos olisin vaikka 5 minuuttia käyttänyt autotallissa kunnolliseen alkulämmittelyyn? Autotallimme ei kuitenkaan niin hurjan lämmin paikka ole, vaikka peruslämpö siellä onkin kokoajan päällä. Lämmittelyksi olisi voinut vetää vaikka rauhallista varjonyrkkeilyä, pientä hyppelyä, etunojapunnerruksia, käsien pyörittelyä, kyykkyjä, kevyemmällä kahvakuulalla perusliikkeiden tekoa. Ei olisi paljoa vaadittu. Näinkin isolla miehellä kuin minä (200cm pituutta) alkulämpimien ottaminen pitää olla automaatio. Jostain syystä nyt en sitä kunnolla tehnyt ja välittömästi siitä saa kärsiä. Tyhmästä päästä kärsii koko ruumis.

No nyt selkä tuntuu jo paljon paremmalta, edelleen kuitenkin lapojen väliin pienisievä vihlaisu joissakin asennoissa. Kyllä se siitä :) Illalla ohjelmassa on Citydancen oppilasnäytöksen valokuvausta.

Käännetään tuo otsikko toisinpäin, "Venyttelyn ja alkulämmittelyn tekemättä jättäminen on amatöörien puuhastelua!" ;)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti